advies en beplantingsplan

Beplantingsplan

Een beplantingsplan laten maken voor uw tuin, dat kan bij kwekerij De Tuinstek. Een beplantingsplan is een plattegrond waarin staat aangegeven welke plant waar komt te staan in uw tuin. Gerangschikt op kleur, bladvorm, bloeitijd, structuur, textuur, groeiomstandigheden en groeisnelheid en wintersilhouet. Dat is nogal wat zult u denken, daarom is het belangrijk dat je iedere plant goed kent, en dat doen we bij de Tuinstek. 

Macho planten voor barre omstandigheden, schaduwplanten, langbloeiers, laatbloeiers, structuurplanten, strooiplanten, om maar iets te noemen.  Iedere tuin en iedere tuineigenaar heeft zijn eigen wensen en mogelijkheden. Dit lopen we samen door om te komen tot een weldoordacht plan.

Waarom een beplantingsplan

Voordeel van een beplantingsplan is dat de beplanting is afgestemd op de omstandigheden in uw tuin. We kijken dan naar de bodemgesteldheid, ligging met betrekking tot zon-schaduw en andere weersinvloeden. De plant komt op de juiste plek te staan in de tuin, onder de juiste groeiomstandigheden en dat voorkomt teleurstelling, want een plant laat het wel degelijk weten als de groeiomstandigheden hem niet aanstaan; weinig tot geen bloei, aantasting van het gewas of wegvallen door teveel water of droogte.

De sfeer van de tuin, het huis, de omgeving, alles speelt een rol bij de keuze van de stijl. Ook bijen en vlinderplanten kan je meenemen in je wensenlijst. Mag de tuin een wilde uitstraling, strak, klassiek of maar in 1 kleur uitgevoerd worden? En het aantal uren dat je wilt besteden aan onderhoud speelt een rol. Ben je een beginner of al ver gevorderd en kunnen we gaan spelen met bollen, kuipplanten of 1-jarigen?

Daarom een beplantingsplan, hoewel de tuin een dynamisch gebeuren is en de omstandigheden kunnen wisselen. Je hebt in ieder geval een basis van waaruit je kan gaan tuinieren, oefenen, experimenteren, spelen, verwonderen en genieten. Want dat hoort ook bij tuinieren. 

Beplantingsplan in de praktijk

Een afspraak maken
U kunt via de website een afspraak op de kwekerij maken met Anneke voor de bespreking van een beplantingsplan voor uw tuin. Zorg dat u de volgende gegevens alvast op een rijtje hebt als u langs komt:

  • De afmetingen van het aan te leggen gedeelte
  • De ligging ten opzichte van de zon
  • De grondsoort in uw tuin
  • Een aantal foto’s van de tuin

We bespreken uw wensen en bekijken de omstandigheden, met deze gegevens ontwerp ik een plan die past bij u en uw tuin (Voor grotere projecten is het soms nodig dat ik op locatie kom om de situatie te bekijken). De kosten van een beplantingsplan zijn sterk afhankelijk van de grootte van het aan te leggen gedeelte. Deze beginnen bij €100,-.

De volgende stap
Het beplantingsplan inclusief offerte wordt samen besproken en bij akkoord reserveren wij de planten voor u. Deze kunt u op de kwekerij ophalen en dan bent u weer aan zet. Het aanplanten kan beginnen!

Winkelwagen