Bijen en vlinders

"Kom eens langs en laat je inspireren door de vele mogelijkheden die een bijvriendelijke tuin te bieden heeft."

Vlinderplanten-top tien bij de Tuinstek

Lok vlinders naar je tuin met planten uit de vlinderplanten-top tien zoals die worden aanbevolen door de Vlinderstichting. Damastbloem, Koninginnekruid, Herfstaster of Sedum, kwekerij De Tuinstek heeft het. Deze planten bloeien in verschillende seizoenen en kleuren en bieden samen nectar van de lente tot de herfst. 

Vlinderplanten top 10:

  1. Vlinderstruik (Buddleja)
  2. IJzerhard (Verbena bonariensis)
  3. Beemdkroon (Knautia arvensis)
  4. Damastbloem (Hesperis matronalis)
  5. Hemelsleutel (Sedum spectabile)
  6. Herfstaster (Aster novi-belgii)
  7. Koninginnenkruid (Eupatorium maculatum)
  8. Lavendel (Lavandula)
  9. Vaste Muurbloem (Erysimum ‘Bowles Mauve’)
  10. Enkelbloemige afrikaantjes (Tagetes) 

Het is inmiddels wel bij iedereen bekend dat de bijen en vlinders en andere bloem bezoekende insecten vandaag de dag moeite hebben met het vinden van voldoende zuiver voedsel (vrij van bestrijdingsmiddelen ). Het mooie is dat jij deze groep insecten hierbij kan helpen door je tuin vol te zetten met vaste planten waarvan de bloeitijd verdeeld is over de seizoenen. Zodat in jouw tuin gedurende lange tijd voldoende nectar te halen is voor de bijen, vlinders en bloem bezoekende insecten. 

Voedseltuintjes
Om van jouw tuin een voedseltuin te maken is het belangrijk om onbespoten plantgoed te gebruiken, zowel 1-jarige als vaste planten, die de tuin bij- en insectenvriendelijk te maken. Daarvoor kan je terecht bij kwekerij De Tuinstek. Planten die goed bezocht worden door bijen dragen een extra teken op de informatie kaarten die bij de planten hangen, je ziet dan een afbeelding van de blije bij.


Winkelwagen