kwekerij

"Wij werken milieubewust. Afval wordt gescheiden, plantenpotjes worden hergebruikt en we gebruiken geen fossiele brandstoffen."

Kwekerij

Sinds maart 2022 is de kwekerij gelegen aan de Walingsweg 14 te Wieringerwaard (voorheen Kalverdijk 33 te Tuitjenhorn) achter de robuuste boerderij, waarin gewoond en gewerkt wordt zoals dat van oudsher ging. Vanaf dit moment is de kwekerij in volle opbouw maar gaat de verkoop gewoon door rondom de boerderij. In de onverwarmde tunnelkas staan de stekken alweer te groeien en ondertussen wordt het veld achter de boerderij gereed gemaakt om de planten hun verdiende plek te geven.

Op deze locatie, midden in de polder, kunt u in alle rust genieten van de rijke sortering vaste planten, kruiden, kuipplanten, 1-jarigen en groenteplanten. Indien nodig maken we graag even wat tijd vrij voor advies. Dit kan op afspraak, zie elders op de website onder het kopje Advies.

Milieubewust en biologisch

De planten worden milieubewust opgekweekt. Dat betekent dat we telen in biologische potgrond, geen gebruik maken van bestrijdingsmiddelen en de planten zoveel mogelijk buiten laten opgroeien in weer en wind. Onderschat dit niet, de kwaliteit van de planten is hierdoor stevig en ze zijn goed afgehard. Gewend aan het buitenleven zullen de planten ook bij u in de tuin niet schrikken van een buitje regen of plotselinge kou, dat zijn ze gewend. Verder is het goed om te weten dat het afval wordt gescheiden, plantenpotjes hergebruikt worden en we gebruiken geen fossiele brandstoffen.

Assortiment

Hier draait het allemaal om, de planten! Door het uitgebreide assortiment aan vaste planten kan je bij ons slagen voor het maken van een nieuwe plantenborder, een schaduwplek opvullen, potten vullen voor op het terras of een kruidentuintje aanleggen. Alle kisten zijn voorzien van een informatiekaart voorzien van een foto, zodat u niet voor vraagtekens komt te staan.

Het voorjaar staat in het teken van voorjaarsbollen op pot, samen met de schaduwplanten en voorjaarsbloeiers. Voor de moestuin komen in mei de groenteplanten, zoals bijvoorbeeld de tomaten- en komkommerplanten, naar buiten samen met de aardbeitjes. In de zomer zetten we de bijen- en vlinderplanten in het zonnetje en natuurlijk de Salvia’s. Als toetje in de nazomer de grootbloemige Dahlia’s opgevolgd door de siergrassen.

De Groene Route

Kwekerij De Tuinstek is lid van de Groene Route. Een tuinenroute in de kop van Noord Holland met maar liefst 6 open weekenden per jaar van april tot en met september. De Groene Route deelnemers bieden bezoekers veel groene inspiratie en moedigen graag aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. We willen u graag laten genieten van de prachtigste privé-tuinen, creatieve groen-ontwerpen en het assortiment planten van passievolle kwekers in Noord-Holland.

Duurzaamheid en milieubewust werken staat bij allen hoog in het vaandel.

Kijk voor de complete assortimentslijst onder ‘Ons assortiment’ op onze website.

Winkelwagen